SZPARAGOWY POŚCIK ;)

23:19 Marta 23 Comments Category : ,


Sezon na szparagi w naszej kuchni uważam za rozpoczęty!
Nie omkieszkałam "strzelić" im kilka fotek przed konsumpcją, bo przyznam szczerze, że te badylki fajnie się prezentują (mają to COŚ) hehe ;D

Smażone na masełku z jajem sadzonym smakują niebiańsko!!!
Następnym razem skuszę się na jakąś tartę z ich udziałem...muszę tylko znaleźć fajny przepis...
A może Wy znacie jakiś ciekawy (nieskomplikowany;D) przepis na taką tartę???









Spokojnej nocy i do kliknięcia ;*
Image and video hosting by TinyPic

RELATED POSTS

23 komentarze

  1. Tez muszę kupić w końcu szparagi:-)
    Fajne zdjęcia. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. faktycznie fotogeniczne te szparagi :D i tak patrząc na nie myślę sobie,że nigdy ich nie jadłam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę przyznać się do tego że nie jadłam jeszcze szparagów,nigdy! Może w tym roku skuszę się;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jejku, nie jadłam jeszcze nigdy szparagów. Jak one smakują? Możesz coś opowiedzieć w tym temacie? I sesja zdjęciowa z nimi - bardzo ładnie Ci wyszła.

    OdpowiedzUsuń
  5. o tak! musze w koncu kupic i zrobic szparagi... A jesli chodzi o tarte, to rowniez chetnie przetestuje jakis prosty przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  6. pięknie obfociłaś te warzywka martuś!
    a wiesz, że ja nadal jeszcze nigdy ich nie jadła! :/

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja wczoraj dowiedziałam się, że w NIemczech sezon zaraz sie kończy, więc musze się mocno pośpieszyć, bo jednak te szparagi kuszą:-) na masełku, z jajeczkiem mówisz??? no to musi być pyszota:-) i wiesz co jeszcze?? ten betonowy blat jest super!!!!

    OdpowiedzUsuń
  8. Też lubię szparagi i często teraz kupuję, ściskam Martuś

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja ostatnio robiłam tartę ale przyznam szczerze, że lepsze właśnie smażone na masełku....ja dodaję jeszcze sosu TERyaki ;-). pyszne są ;-). Martuś jakoś weny nie miałam, żeby Ci wysłać paczuszkę ale obiecuję się poprawić i wyślę do Końca tygodnia. Bardzo Cię za to małe opóźnienie przepraszam. Udanego dnia dla Ciebie

    OdpowiedzUsuń
  10. Jeszcze w tym roku nie jadłam a tych zielonych w ogóle.Chyba muszę spróbować.
    Miłego dnia Martulku

    OdpowiedzUsuń
  11. Takich smacznych pościków jak najwięcej poproszę :)))
    Dobrego dnia Martuś.

    OdpowiedzUsuń
  12. szaragi mniam
    ja ostatnio zapiekałam w piekarniku z szynką parmeńską i pomidorkami koktajlowymi i ziemniaczkami pycha ,
    a tarte tez omozna zrobic szybciutko :)
    szparagi pomidorki zalać mlekiem z rozbeltanym jajkiem dodac ser plesniowegi i zapiec pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  13. szparagi pyszna rzecz:) kiedys nie uday mi sie, bo chyba nie obeszlam sie z nimi prawidlowo i wyszly twardawe;)))
    Sliczne zdjecia:) buziaki Martus!

    OdpowiedzUsuń
  14. Piękne zdjecia Martuniu!!!!!
    Niestety nie znam żadnego przepisu na tartę...
    Ostatnio jadłam ugotowane szparagi, oblane sosem serowym i potartym żółtym serem na wierzch!!!
    PYCHA!!!
    Kochana, buziaczki ślę

    OdpowiedzUsuń
  15. ja tam nie przepadam :P Ale fotogeniczne są bardzo :)))

    OdpowiedzUsuń
  16. o właśnie ,badylki fotogeniczne bardzo !!!!!i do tego smaczne !!!!!

    OdpowiedzUsuń
  17. Szparagi robilam raz w życiu, w zeszłym roku, pieczone na maśle z łososiem, pychota :)
    Polecam kwestiasmaku.com - świetne przepisy , zawsze do nich wracam :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie na DIY :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Martuś, gratuluję wygranej miseczki u mnie :). Poproszę Cię o adres do wysyłki na maila: mskowronska@gmail.com.
    Pozdrawiam serdecznie, miłego wieczoru :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Loviu wiesz?! ;)))) mail już poleciał;))))

      Usuń
  19. Mniam mniam! szparagi moje ulubione zielone ^^

    OdpowiedzUsuń
  20. A u mnie w ogrodzie już prawie po szparagach niestety...
    P.S. W poniedziałek mijałam Wasz blok, a oczy dookoła głowy miałam jadąc przez W. czy gdzieś Cię nie dojrzę :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej Aneczka!nawet mi nie mów, że byłaś i znać nie dałaś;((( ja od pon.-pt w pracy jestem, ale chętnie bym się spotkała.Next time daj znać oki?
      buziaki

      Usuń
  21. my też bardzo lubimy szparagi,koniecznie z czosnkiem i zielonym pieprzem :D
    ps. bardzo podobają mi się zdjęcia szparagów z nożyczkami! super :))))
    buziaki i miłego dnia :))))))))))))))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz ;*
Thank you for your comment ;*