SZPARAGOWY POŚCIK ;)
Sezon na szparagi w naszej kuchni uważam za rozpoczęty!
Nie omkieszkałam "strzelić" im kilka fotek przed konsumpcją, bo przyznam szczerze, że te badylki fajnie się prezentują (mają to COŚ) hehe ;D
Smażone na masełku z jajem sadzonym smakują niebiańsko!!!
Następnym razem skuszę się na jakąś tartę z ich udziałem...muszę tylko znaleźć fajny przepis...
A może Wy znacie jakiś ciekawy (nieskomplikowany;D) przepis na taką tartę???
Spokojnej nocy i do kliknięcia ;*
23 komentarze
Tez muszę kupić w końcu szparagi:-)
OdpowiedzUsuńFajne zdjęcia. Pozdrawiam
faktycznie fotogeniczne te szparagi :D i tak patrząc na nie myślę sobie,że nigdy ich nie jadłam!
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać się do tego że nie jadłam jeszcze szparagów,nigdy! Może w tym roku skuszę się;)
OdpowiedzUsuńJejku, nie jadłam jeszcze nigdy szparagów. Jak one smakują? Możesz coś opowiedzieć w tym temacie? I sesja zdjęciowa z nimi - bardzo ładnie Ci wyszła.
OdpowiedzUsuńo tak! musze w koncu kupic i zrobic szparagi... A jesli chodzi o tarte, to rowniez chetnie przetestuje jakis prosty przepis:)
OdpowiedzUsuńpięknie obfociłaś te warzywka martuś!
OdpowiedzUsuńa wiesz, że ja nadal jeszcze nigdy ich nie jadła! :/
Ja wczoraj dowiedziałam się, że w NIemczech sezon zaraz sie kończy, więc musze się mocno pośpieszyć, bo jednak te szparagi kuszą:-) na masełku, z jajeczkiem mówisz??? no to musi być pyszota:-) i wiesz co jeszcze?? ten betonowy blat jest super!!!!
OdpowiedzUsuńTeż lubię szparagi i często teraz kupuję, ściskam Martuś
OdpowiedzUsuńJa ostatnio robiłam tartę ale przyznam szczerze, że lepsze właśnie smażone na masełku....ja dodaję jeszcze sosu TERyaki ;-). pyszne są ;-). Martuś jakoś weny nie miałam, żeby Ci wysłać paczuszkę ale obiecuję się poprawić i wyślę do Końca tygodnia. Bardzo Cię za to małe opóźnienie przepraszam. Udanego dnia dla Ciebie
OdpowiedzUsuńJeszcze w tym roku nie jadłam a tych zielonych w ogóle.Chyba muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńMiłego dnia Martulku
Takich smacznych pościków jak najwięcej poproszę :)))
OdpowiedzUsuńDobrego dnia Martuś.
szaragi mniam
OdpowiedzUsuńja ostatnio zapiekałam w piekarniku z szynką parmeńską i pomidorkami koktajlowymi i ziemniaczkami pycha ,
a tarte tez omozna zrobic szybciutko :)
szparagi pomidorki zalać mlekiem z rozbeltanym jajkiem dodac ser plesniowegi i zapiec pycha :)
szparagi pyszna rzecz:) kiedys nie uday mi sie, bo chyba nie obeszlam sie z nimi prawidlowo i wyszly twardawe;)))
OdpowiedzUsuńSliczne zdjecia:) buziaki Martus!
Piękne zdjecia Martuniu!!!!!
OdpowiedzUsuńNiestety nie znam żadnego przepisu na tartę...
Ostatnio jadłam ugotowane szparagi, oblane sosem serowym i potartym żółtym serem na wierzch!!!
PYCHA!!!
Kochana, buziaczki ślę
ja tam nie przepadam :P Ale fotogeniczne są bardzo :)))
OdpowiedzUsuńo właśnie ,badylki fotogeniczne bardzo !!!!!i do tego smaczne !!!!!
OdpowiedzUsuńSzparagi robilam raz w życiu, w zeszłym roku, pieczone na maśle z łososiem, pychota :)
OdpowiedzUsuńPolecam kwestiasmaku.com - świetne przepisy , zawsze do nich wracam :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie na DIY :)
Martuś, gratuluję wygranej miseczki u mnie :). Poproszę Cię o adres do wysyłki na maila: mskowronska@gmail.com.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie, miłego wieczoru :)
Loviu wiesz?! ;)))) mail już poleciał;))))
UsuńMniam mniam! szparagi moje ulubione zielone ^^
OdpowiedzUsuńA u mnie w ogrodzie już prawie po szparagach niestety...
OdpowiedzUsuńP.S. W poniedziałek mijałam Wasz blok, a oczy dookoła głowy miałam jadąc przez W. czy gdzieś Cię nie dojrzę :D
Hej Aneczka!nawet mi nie mów, że byłaś i znać nie dałaś;((( ja od pon.-pt w pracy jestem, ale chętnie bym się spotkała.Next time daj znać oki?
Usuńbuziaki
my też bardzo lubimy szparagi,koniecznie z czosnkiem i zielonym pieprzem :D
OdpowiedzUsuńps. bardzo podobają mi się zdjęcia szparagów z nożyczkami! super :))))
buziaki i miłego dnia :))))))))))))))
Dziękuję za Twój komentarz ;*
Thank you for your comment ;*